Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

我在Fez的日子

+4
倩妮
屠膠
扭紋
mio
8 posters

向下

我在Fez的日子 Empty 我在Fez的日子

發表 由 mio 周五 10月 17, 2008 9:57 pm

可能長左少少, 但算係個人感受, 希望可以抽5分鍾睇下...^^

--------------------------------------------------------------------

----綠國編-----

初初接觸fez係因為陪fd玩, 咁岩果陣又辭左職

第一日玩 (第一日公測), 朋友叫揀綠國我就入左綠國

我仲記得公測第一場國戰係我宣的, 打紅國
(我殺13死12 殺榜同死榜第一呢XDDDD)

果場國戰個個都1lv, 因為冇地方打怪, 就係咁開始我fez既生活

話咁快已經8lv, 係時候換裝換武, 但初玩唔識睇地圖, 只係搵到法師鋪

係地圖問極冇人理, 咁岩kc又係到招人入h團, 於是把心一橫入左

入h團就係為左問戰士裝係邊到買 clown

最初既h團係靠一開波40人亂水而贏的, 果陣創出左13x連勝

但打到咁上下好多團/人都有經驗, 亂水戰術已經唔work

h團既第一個問題就黎左, 果時晚晚都開會傾戰術

於是就搵左青龍等人帶5人小組 (好似依家炎鳥咁)

果陣我係跟kc/青龍隊的, 所以我唔多唔少都進步較快

我印象最深刻係青龍隊 5個人偷塔, 對面有12-13黎守塔

結果我地一個都冇死仲爆埋坐塔

直到h團中後期, kc半放棄, 得返青龍而[神之子loki clown ]既誕生

h團正式解散, 而我因為某日h團內部混戰, 我悶得濟過左紅國吹水

而識左某管狐, 而h團解散果日我正式去左紅國, 而h團部份主力亦過左黎 (只限初期)

----紅國編-----

第一次正式跟炎鳥打, 心入面好多怨言『有冇搞錯呀? / 識唔識打嫁 / 咁都得, 唔係ma?』

黎左冇幾耐因為經常輸既關係曾經想返綠國 / 自由人唔入公會
(綠國平均勝率92-95 / 紅國70-73)

最後我都係留返係炎鳥, 其一係炎鳥打國戰輸左唔洗大型檢討
(係h團輸一場已經係死罪咁濟 clown )

同埋係炎鳥吹水開心過係綠國, 好多會員都.....
『快樂開朗過日晨, 爛gag潮語日日新』
『一日不爛gag, 一日不吃飯』

但成日咁輸有邊個仲想玩落去呀? 所以把心二橫 Embarassed 就去申請帶隊做隊長

結果俾我負負碌碌咁做左隊長, 但我自問唔識帶人

完全做唔到青龍果隻超級指揮, 有次有會員仲話我帶隊唔錯, 我都愧不敢當

好多時我都渣唔到決定, 搞到成日俾錯指令... Razz

直到依家我都開始越黎越少玩, 一黎要返工同埋都攰

二黎大家好似開始越黎越冇心機打, 冇左國戰果隻緊張氣氛

唔介意講句, 琴晚(16號), 我放工返黎拿拿林沖涼

諗住一路食飯一路同大家打國戰, 結果係我聽到有d人去睇電視, 有d人去洗分

即刻灰晒, 之後小澄叫我入去打, 我都入左, 結果十個人左右都唔知有冇...再灰...

依家我等緊既只係愛德既比賽同埋把梅路, 到時完成左呢2個"任務"我就可能會正式離開fez
[別れ話出會いの始まりだってNeutral]

Mio Shimizu
[甘すぎる蜜はその甘さゆえに嫌われCrying or Very sad]

人物:綠國:
Mio澪 - 37LV 純盾戰
愛未 - 35LV 純刀遊
   紅國:
箱庭 - 35LV 純刀遊
亞古獸 - 24LV 三修法

幫細路升-紅國:
無限大 - 26LV 雙手戰
叮噹A夢 - 22LV 純弓手
mio

文章總數 : 18
注冊日期 : 2008-09-24

回頂端 向下

我在Fez的日子 Empty 回復: 我在Fez的日子

發表 由 扭紋 周五 10月 17, 2008 10:28 pm

mio 唔好走啦再走人炎鳥散嫁喇 t^t
扭紋

文章總數 : 27

回頂端 向下

發表 由 屠膠 周五 10月 17, 2008 10:35 pm

MIO留返係度啦/0\
屠膠

文章總數 : 7

回頂端 向下

發表 由 倩妮 周五 10月 17, 2008 10:41 pm

守庫水,仲有半個鐘 @____@
倩妮
倩妮

文章總數 : 72
注冊日期 : 2008-09-03

回頂端 向下

發表 由 優彼德 周六 10月 18, 2008 3:38 am

mio不是已經坐定定了嗎 0.0" 呵呵~~ 關post 吧 xdd
優彼德

文章總數 : 7
注冊日期 : 2008-07-06

回頂端 向下

發表 由 mio 周六 10月 18, 2008 9:27 pm

優彼德 寫到:mio不是已經坐定定了嗎 0.0" 呵呵~~ 關post 吧 xdd
無啦啦俾你件蛋散屈左做副隊

想走都唔得喇 clown clown

XDD
mio

文章總數 : 18

回頂端 向下

發表 由 小瑪 周一 10月 20, 2008 5:54 pm

mio 寫到:
優彼德 寫到:mio不是已經坐定定了嗎 0.0" 呵呵~~ 關post 吧 xdd
無啦啦俾你件蛋散屈左做副隊

想走都唔得喇 clown clown

XDD
呵呵呵咁你努力做你ge副隊啦呵呵呵
小瑪
小瑪

文章總數 : 55
注冊日期 : 2008-09-03

回頂端 向下

發表 由 嵐檸 周三 10月 22, 2008 12:26 pm

mio 唔好走啦

你走左無人同我講爛GAG affraid
嵐檸
嵐檸

文章總數 : 11
年齡 : 34
注冊日期 : 2008-10-04

回頂端 向下

發表 由 軒乂楓.暗影乂楓 周四 10月 23, 2008 9:14 pm

叮噹A夢 係你升?!?! 個人搶我怪 -\/-
軒乂楓.暗影乂楓
軒乂楓.暗影乂楓

文章總數 : 23
年齡 : 27
注冊日期 : 2008-10-10

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章