Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

黑市拳賽之規則

5 posters

向下

黑市拳賽之規則 Empty 黑市拳賽之規則

發表 由 mio 周日 10月 12, 2008 3:54 pm

近日炎鳥興起一種名為『黑市拳賽®』的比賽,眾多會員亦沉迷於此活動之中
皆因你身處於這個活動之中可扮演多個角色, 包括: 參賽者, 花生友, 賭徒, 莊家等等...
而我就為大家講解下玩法規則及注意事項。

參賽者玩法:

1.首先搵人開訓練場, 隊伍為隨機, 時間為60分鍾, 地圖則揀尾二的競技圈
2.開戰後請雙方於近中心的斜路位置起跳台, 作為觀戰區
3.雙方派1位選手落中央地區比賽 (時限5分鍾)

花生友玩法:
1.開場後於觀戰區叫囂, 睇下面班參賽者互片到死為止
2.技癢既話就可以報名參加挑戰賽

莊家玩法: (每場只限一人)
1.首先決定2位參賽者先, 然後根據2位參賽者職業/ LV. /實力而決定賠率

賠率舉例:
eg.1
愛未 vs 箱庭, 因2者都係刀遊, 而級亦一樣
所以賠率可以開出, 愛未1.9 箱庭1.7

eg.2
愛未 vs Mio澪, 因為前者為純刀遊, 而Mio為純盾戰
而Mio的勝率遠超愛未, 所以賠率方面就可以開出, 愛未2.95 Mio1.05

派彩:
假設愛未 vs 箱庭, 愛未勝出, 派彩如下:
(本金/注碼) x 1.9 = 派彩, 亦即有賭徒下注了愛未勝出10万, 就要賠19万俾該賭徒

賭徒玩法:
1.莊家開出賠率後根據心水而決定下注
2.同花生友一樣

規則:
1.參賽者不得使用補給品 (包裝pw水)
2.訓練場嚴禁私鬥, 如發現會警告一次
3.非參賽者不得出技攻擊, 如發現有意出技者, 警告一次
4.已下注的賭本不得更改 / 歸還 (除莊家同意)
5.參賽者於5分鍾限時仍未分出勝負, 視雙方戰敗論
6.雙方參賽者同時戰死亡, 為莊家通殺
7.其中一方於開賽後斷線/離場亦當戰敗論
8.嚴禁干擾比賽賽果, 如發現者會停止該玩家往後之參加權, 亦會交由副隊處理 (欺騙會員)
9.嚴禁咆哮 / 爆SEED / 卍解 / 武裝鍊金/螺旋力爆發/電光毒龍鑽 等等影響參賽者之口術 黑市拳賽之規則 Clown 黑市拳賽之規則 Clown 黑市拳賽之規則 Clown

如有問題 / 意見可於遊戲內或留言給我, 謝謝
最後都希望大家玩時玩, 以和為貴, 避免嘈交..

mio 在 周日 10月 12, 2008 4:49 pm 作了第 2 次修改
mio

文章總數 : 18
注冊日期 : 2008-09-24

回頂端 向下

黑市拳賽之規則 Empty 回復: 黑市拳賽之規則

發表 由 屠膠 周日 10月 12, 2008 3:59 pm

咁可唔可以螺旋力爆發/詛咒cutline Laughing
屠膠

文章總數 : 7

回頂端 向下

發表 由 mio 周日 10月 12, 2008 4:17 pm

屠膠 寫到:咁可唔可以螺旋力爆發/詛咒cutline Laughing
螺旋力爆發唔得

詛咒cutline, 呢個心入面默默希望好, 唔好講出口 Very Happy
mio

回頂端 向下

發表 由 小瑪 周日 10月 12, 2008 4:25 pm

噤個莊家cut line係唔係通陪
小瑪
小瑪

文章總數 : 55
注冊日期 : 2008-09-03

回頂端 向下

發表 由 瘋之傷 周日 10月 12, 2008 5:08 pm

仲有平手通殺阿...mio
瘋之傷
瘋之傷

文章總數 : 15
注冊日期 : 2008-07-10

回頂端 向下

發表 由 mio 周日 10月 12, 2008 5:21 pm

瘋之傷 寫到:仲有平手通殺阿...mio

6.雙方參賽者同時戰死亡, 為莊家通殺

呢個咪係lo 已經有 THX
mio

回頂端 向下

發表 由 棉花糖 周一 10月 13, 2008 12:03 am

超級反對遊俠換弓 本黎刀遊 事前排好點打刀遊/___\...點知換弓 Sad
棉花糖

文章總數 : 3
注冊日期 : 2008-10-03

回頂端 向下

發表 由 mio 周一 10月 13, 2008 10:46 am

棉花糖 寫到:超級反對遊俠換弓 本黎刀遊 事前排好點打刀遊/___\...點知換弓 Sad
但呢個唔犯規嫁wo
姐係我打戰士 唔通唔俾佢出音爆咩= =''

雖然我自己都好憎 orz
mio

回頂端 向下

發表 由 棉花糖 周一 10月 13, 2008 7:55 pm

戰士有音爆 唔奇啵-.- 刀遊你換弓出子彈 超級.___.
棉花糖

文章總數 : 3
注冊日期 : 2008-10-03

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章